Hőszigetelés

Fenntarthatóság és hatékonyság

Az ablaküvegek télen jelentősen lehűlnek, nyáron pedig felmelegednek és ezáltal számottevően befolyásolják a helyiség hőmérsékletét. A hőszigetelő zsalugáterek többletköltség nélkül szabályozzák a helyiség ek hőmérsékletét. A felújításkor vagy az építkezéskor gondolkodjunk el rajta – a kevesebb energiaveszteség nagyobb energiamegtakarítást jelent!

Hidegben

hidegben1 hidegben2
Hidegben szigeteléssel Hidegben szigetelés nélkül

Szigeteléssel

A szigetelt zsalugáterek elhárítják a hideg levegőt. Ezen felül a felmelegített levegő az ISO zsalu és az ablak között stabilan megmarad és erős hőáramlás még szél hatására sem keletkezik. A helyiség hőmérséklete további energiaszükséglet nélkül is megmarad.

Szigetelés nélkül

A hideg levegő találkozik az ablaküveggel. Ez nagyon erősen lehűti és kihúzza a hőt a helyiségből. Az ablak hideg felülete miatt a belső tér is kellemetlenül hideg lesz. Azért, hogy a helyiség hőmérséklete megmaradjon, meg kell növelni az energiafelhasználásunkat.

Melegben

melegben1 melegben2
Melegben szigeteléssel Melegben szigetelés nélkül

Szigetelésssel

A szigetelt zsalugáter elhárítja a meleget. A zsalu és az ablak között egy hűtött légréteg keletkezik, és ezáltal az üvegfelület csak kis mértékben melegszik fel. A helyiség hőmérsékletét további energiabefektetés nélkül is kellemes szinten lehet tartani.

Szigetelés nélkül

Szigetelés nélküli zsalugáter esetén a meleg közvetlenül az ablakfelülettel találkozik. Beszivárog a belső helyiségbe és megemeli az ottani hőmérsékletet. Azért, hogy a hőmérsékletet alacsonyan tudjuk tartani, újabb energiafelhasználásra lesz szükségünk.

Kiváló minőség

A hőszigetelt modelleket egy független rosenheimi labor vizsgálta meg, és az európai normák alapján hőátszivárgási ellenállásra kiváló mininősítéssel illette.

tanusitvány